· Företaget:
Bam SPRÅKTEKNIK startades 2000, drivs som enskild firma av Barbro Magnusson, ger ut produkter på Eget förlag.

Ordertelefon 070-39 115 75
Ordermail info@bam-sprakteknik.se
Bankgiro 55 65 - 50 96       
PlusGiro 59 21 93-7
Org.nr            490615-4069
Innehar F-skatt  
Momsreg. nr / VAT-nr  SE490615406901 

· Vem? ”Företagaren”:
Barbro Magnusson, leg. logoped. Läs mer

· Var? ”Läget”: + karta
Besöks- och postadress:
St. Vanstadsv. 584 Solhäll, 275 70 Lövestad Läs mer

· Varför?
Det uppkom tidigt i mitt arbete som logoped ett stort behov av ett material som kunde underlätta för barn/familjer, vuxna och personal i arbetet och kontakten med personer som har behov av tecken som stöd i kommunikationen. Läs mer

· Hur?
Att starta och driva en enskild firma fordrar att man omger sig med många kompetenta personer. Läs mer

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

· Vem? ”Företagaren”:
Jag heter Barbro Magnusson och är leg. logoped, utexaminerades i Lund 1993. Tidigare arbetade jag i många år som kanslist på bibliotek - utlåningsstationer, filialer och huvudbibliotek i Tomelilla kommun. Under nästan hela 1970-talet var jag hemmafru med tre barn födda mellan 1969-1972. Detta var en period jag ser tillbaka på med glädje trots stundtals ”ansträngd” ekonomi. Jag tror att det är denna erfarenhet, som senare gjorde att jag ville och vågade starta eget – man måste ta många egna beslut, bestämma vad som skall göras, när och hur det görs.

Från 1993-2009 hade jag mitt huvudsakliga arbete som anställd inom Region Skåne på Barn- och ungdomshabiliteringen i Ystad och Simrishamn.
Fr.o.m. 1 mars 2009 är jag företagare på heltid.

Jag är gift sedan 1968 med Lasse. Våra barn bor med sina familjer i Karlskrona kommun, Tomelilla kommun samt Sollefteå kommun. Jag är både mormor och farmor.

 

· Var? ”Läget”: + karta
Vanstad är en liten kyrkby, centralt belägen i sydöstra Skåne, i Sjöbo kommun.
Nyåret 2002-2003 flyttade vi till Vanstad, till min mans föräldrahem och min egen hemby. Vi blev då också ägare till en väderkvarn eller mölla, som vi kallar den här, den är ett kulturarv som vi nu har glädjen att förvalta. Just nu har möllan inga vingar, men de kommer…

...och nu, 2010, finns det åter fungerande vingar på vår mölla.


· Varför?
När jag som nyutexaminerad logoped 1993 började arbeta inom omsorgsverksamheten fick jag överta ett påbörjat, väl fungerande material för teckenkommunikation. Jag fortsatte att sammanställa materialet, kopierade, klippte och klistrade allteftersom önskemål om nya ord och tecken bara vällde in…
Under en period 1997-98 deltog jag och en teamkollega i ett projekt där vi framställde teckenmaterial med bilder i A5-format som vi kallade ”Habbalo – Teckenkommunikation – ett terapimaterial”. Efter utvärdering avslutades projektet i landstingets regi. Upphovsrätten till materialet överläts under våren 2000 till mig. Då inledde jag arbetet med att framställa Grundordboken och första upplagan kom ut i oktober 2000. Ganska exakt ett år senare kom Nya Habbalo ut. Det har visat sig att dessa teckenmaterial till min glädje fyller ett behov även hos andra och Grundordboken kom ut i ny upplaga december 2003. Efterfrågan på teckenbildbank på CD-ROM har funnits i ”branschen” några år nu och i juli 2004 var min version klar: ”TAKK-bildbank – CD-ROM - Teckenbilder för utskrift”. Nu kan vi på ett enkelt sätt märka upp närmiljön, göra kommunikationskartor, bordstabletter, menyer o.s.v. med teckenstöd.

 

 

· Hur?
Kompetens, goda rådgivare och smidiga kontakter har i hög grad underlättat och är egentligen en förutsättning för att jag har kunnat starta och driva mitt lilla företag. Först och främst är det min son Peter, först som datorkunnig och sedermera i yrket som digitalgrafiker på tryckeri, som gett support och pedagogiskt handledning, hur jag arbetar med min dator för att göra underlag till det material jag vill ha tillverkat. Dotter Ewa har hjälpt till med illustrationer och dotter Pia har, tillsammans med min make Lasse, lagt ner mycket tid på granskning av svenska språket och korrekturläsning. Samt har de alla tillsammans med svärbarn hjälpt till att sortera material och bära tunga lådor o.s.v.

Övriga kontakter som varit viktiga för mig: Arbetsförmedling
Försäkringskassa
Bank
Revisor, redovisningstjänst med rådgivning för bokföring o.s.v.
Skattemyndigheten
Patent och Registreringsverket, PRV
Kungliga Biblioteket ISBN
Posten, personlig rådgivning och service samt lantbrevbärare
Posten logistik
Posten frimärke
Telia
Lokala butiker: Databutiken och Kontorsvaruhuset
Tryckeri : Sollefteå Tryckeri AB
Tryckeri /CD: DCM Öresund AB
Hemsidesdesign: spindel
egg television
Rio-biografen, Tomelilla
Specialpedagogiska institutet


….och sist men inte minst den vardagliga kontakten, erfarenhetsutbytet med kunder runt om i landet, barn/familjer, yrkeskolleger, teamkolleger och övrigt "branschfolk".

 

Vi träffas på:

Certec i Lund 25 oktober 2018

UTFÖRSÄLJNING PÅGÅR AV

Best.nr 1005 Jag vill säga något...
Pris: 20:- + moms = 25:-

Best.nr 1006 Titta på Tecken...
Pris 60:- + moms = 75:-

Läs mer under Produkter

Lär dig våra  Folktecken www.sokcentrum.se

Nu fungerar TAKK-appen åter i 
både App Store och Google Play!